Chocolate cake with black beans & protein.
Det är ju faktiskt semmel/fettisdagen idag, men eftersom jag inte tycker om semlor så bakade jag en kladdkaka med extra protein - en nyttigare variant dessutom ;) Den blev jättegod! /Today is a day in Sweden when we all are supposed to eat a pastry called semla. But I don't like semlor so I made this chocolate cake instead. It turned out yummie & it's pretty healthy aswell! :)
Du behöver: /You'll need
3 msk kakao /3 tbsp cocoa
3 msk kokosolja /3 tbsp coconutoil
1 dl havregryn /40g oat
1 tsk bakpulver / 1 teaspoon bakingpowder
50g agave sirap (lite mindre än ½ dl) / 50g of agavesyrup
3 msk kokosmjölk /3 tbsp cocnutmilk
400g kokta svarta bönor /400g pre-boiled black beans
80g hackade nötter (jag använde hasselnötter) /80g chopped nuts. I used hazelnuts.
Valfritt: 20g proteinpulver med smak av choklad. /.. Optionally: 20g proteinpowder with chocolate flavor.
Gör så här: /Make it like this
Mixa alla ingredienser utom nötterna. Mixa tills smeten blir slät och rör sedan i de hackade nötterna. Smörj en form med lite av kokosoljan & grädda i ugnen på 170g i ca 20 minuter. Jag toppade min kaka med durumvete-puffar, blåbär, hallon, jordgubbar & lite kokossocker. /Mix all ingredients except the nuts. Mix until the batter is smooth, then stir in the chopped nuts. Grease a mold with a little bit of coconut oil and bake in the oven at 170c for about 20 minutes. I topped my cake with durum-puffs, blueberries, raspberries, strawberries & a little coconut sugar.
Visa alla kommentarer