FitnessDreams!

Answers part #3

Angelica 
3 februari 2015 21:16

Anser du att du har det lätt eller svårt att bygga muskler? För alla är så olika på den fronten, och kosten spelar ju också en stor roll i det hela!
A: Helt klart svårt! Hade jag haft mer fett på kroppen hade jag nog haft lättare. Jag har svårt att lägga på mig vikt & därför svårt att få muskler. Det tar tid, men det går :) Absolut, kosten har stor betydelse. 

Kim 
3 februari 2015 21:21
What weight range do you usually use for legs? And do you eat carbs after an evening workout?

A: It depends on what exercise I do. I can use anything from 25kg to 90kg. :) Yes, I do! :) 

pamela 
3 februari 2015 21:34
Hej, kan börja med att säga att jag bara älskar din blogg och dina bilder :) till frågan, då du upptäckte din cancer, var det då som en "svullnad" vid lymfkörteln eller var det liksom något av en knöl som var rörlig?

A: Tusen tack! Nej det var själva lymfkörteln som var svullen. Det finns lymfkörtlar nästan överallt i hela kroppen & de sväller vanligtvis upp vid förkyldning eller liknande. Min vart dock bara större & större med tiden. Den var rätt mjuk & rörlig ändå. Vid lymfom brukar man inte prata om tumörer eller metastaser eftersom det är själva lymfkörtlarna som sväller, det bildas inte knölar. Svårt att förklara :) 

olivialum 
3 februari 2015 21:34
Ja vad bra, jag har en massa frågor! du har verkligen inspirerat mig till att börja träna och det vill jag verkligen göra nu. men jag är 15 år och när jag börjar träna hårt försvinner min mens.. det ska inte vara sp värst bra har jag hört. hur ska jag träna och äta för att hålla mig hälsosam men samtidigt kunna tajta till min kropp och främst bygga muskler? hur tränar man bäst fram ett sexpack? hur ska man överhuvudtaget träna när man vill bygga muskler? tunga vikter och få repetitioner eller lätta vikter och flera repetitioner?
A: Hur hårt tränar du idag? Att mensen försvinner hos väldigt fysiskt aktiva personer är inte helt ovanligt. Det kallas Idrottsamenorré (googla på ordet om du vill läsa mer!) 
Det är viktigt att du äter ordentligt, speciellt efter ett träningspass. Ofast betyder det att man tränat för hårt & ätit för dåligt. Försök att inte stressa dig igenom varken träning eller matlagning. Stress påverkar kroppen negativt på alla sätt o vis, bla utebliven mens. Alla har egentligen magmuskler, frågan är bara om dom syns eller ej. Det är fettprocenten som är avgörande där - för att få synliga magmuskler behöver man träna magen givetvis, men även ligga på en ganska låg fettprocent. Vissa har lättare att få synliga rutor än andra. Vissa har inte ens rutor, utan en magmuskulatur formad på annat sätt :) Du bör ligga på en vikt där du orkar göra max 10 reps, under 3-4 set. Om du orkar göra mer än 10 kan du öka på dina vikter. Jag varierar ofta mellan lätta pass (10-15reps) och tunga (6-8 reps). Personligen tycker jag att jag får bäst kontakt med mina muskler på det sättet :) 

Kamila 
4 februari 2015 00:11

Dear Linn. First of all I wanted to tell you that a you're a real beauty. I read your blog every day for a year ant it was so inspiring for me from the beginning. I love the way you present a part of your life, your food (especially that I'm also a healthy food lover) and workouts. I often remind myself your two pictures "then" and "now" where you show your results after months of trainings. I' m a naturally slim person and always had problems with gaining weight. It's really hard for me to see significant changes, especially in my upper body.Some people (also trainers) say that it's impossible to build muscles having this type of figure. I think you were also very slim and you achieved great results. Do you have any advice? Thank you and kisses!
A: Hi Kamila, thnank you for your sweet words! :) Really appreciates it! I know what you are saying. It is hard, much harder to gain than to loose. I usually say those who have a few extra kilos of fat on their bodies to start with has the best presumtion to get muscles. Anyhow, your trainers are wrong. It is possible but you need to eat eat eat! Dont be afraid to "eat too much" because you will need every bite to gain muscles. All I can say is eat like a horse and lift like a hulk! :D You will get there. Believe in yourself!

Tova 
4 februari 2015 00:14

Hej! jag behöver lite råd. Jag vill äta som du, nyttigt och så, men har svårt eftersom jag bara är 18 och bor hemma. Detta gör att jag inte bestämmer vad det är för middag och mina föräldrar äter inte riktigt så som jag önskade… Sen äter jag ju skollunch varje dag, och är så sjukt hungrig i skolan så kan ej leva utan att äta den. Vill dock inte äta den eftersom den är tvärtemot näringsrik MEN ''vågar'' inte ta med egen mat på grund av att jag inte vill ses som konstig eller liknande. Gud vad svag jag låter haha… Iallafall, världens bästa blogg! Kikar in typ 400 ggr per dag och har gjort det i flera år. Kram
A: Du är absolut inte svag. Du är grym! Tänk om jag kunde haft ditt tänk som 18åring. Jag åt i stort sett allt jag kom över. Chokladbollar från skolcafét varje dag för att släcka den värsta hungern. Var alltid hungrig i skolan eftersom (som du säger) maten var allt annat än näringsrik. Jag tycker du ska prata med dina föräldrar och säga som du tycker. Du kanske kan få en eller två dagar i veckan där du väljer mat? Efter ett tag kanske dina föräldrar börjar följa ditt goda exempel & på så vis också vill äta bättre & bättre. Dina föräldrar borde vara stolta över ditt tänk när det kommer till kost. Tyvärr vet jag inte vad jag ska ge dig för tips när det kommer till skolmaten, men tar du med dig egen matlåda pga du vill äta bättre är du sååå God damn cool alltså. High five på den!! Kram!

Elin 
4 februari 2015 13:16

Jag har följt dig i många år nu och du blir bara mer och mer inspirerande! Älskar din blogg verkligen och du har sån styrka i dig! Jag är väldigt imponerad av dig och tänkte fråga lite om din sjukdom, själv genomgår jag behandling av leukemi just nu och undrar hur du mår idag? Vad har varit jobbigast för dig under din "resa"? Hur upptäckes sjukdomen och vad hände därefter? Sen undrar jag också vad du har för tips när man ska börja träna på gym för första gången efter 2 år borta därifrån? Massa kramar till dig, fortsätt som du gör - du är grym!!
A: Åh, stor kram till dig. Idag mår jag bra. Det känns som att allt bara vart en djup, stor, jävla mardröm som aldrig hänt men som skrämmer mig. Jag har inga fysiska problem förutom att dom skadade en nerv i axeln vid operationen. Men det ska bli bra så småningom. Jag kände den svullna lymfkörteln på min hals & eftersom min mormor dog i lymfkörtelcancer fick jag givetvis panik. Googlade på det dessutom & det enda jag fick upp var cancer, cancer, cancer. Jag vart rädd men tänkte att det händer ju inte mig. Haha, du vet - så där dumt som alla tänker. Givetvis händer det någon så varför inte mig? Jag gick till akuten & sökte vård. Läkarna sa åt mig att det inte var något att bry sig om - gång på gång på gång. Sökte vård ca 3-4 gånger innan dom tog ett prov. Provet kom tillbaka normalt men denna doktor stod på sig & skickade mig på röntgen som också kom tillbaka normal. Eftersom körteln inte slutade växa så bestämde dom sig för att ta ut en bit & skicka på analys. Biten kom också tillbaka med normala resultat. Då tänkte dom ungefär "Men vafan är detta? Nu tar vi ut hela skiten!" Så, det vart ännu en operation där dom tog ut hela körteln som var stor som en golfboll. Den såg helt normal ut vid första titten men efter 4 veckor kom dom fram till att det var lymfom. Dagen efter fick jag börja behandligen. Cellgifter varrannan vecka, endast 4 omgångar eftersom jag var i stadie 1A. Därefter fick jag välja på 2 cellgifter till eller strålning. Detta eftersom dom inte har nån forskning på om 4 är lika bra som 6 kurer etc etc.. jag valde strålning. Hade fått nog av det där råttgiftet! Haha, du vet säkert hur det känns. Pyton! Kul att du tänkt gå tillbaka till gymmet. Det är en bra idé! Ta med dig en kompis, gå på något gruppass, hyr en instruktör eller något för att känna dig bekväm till en början. Väl ett gym som ligger nära ditt hem så det inte blir en jobbig process att ta sig dit. Hoppas du mår bra Elin. Håller alla tummar & tår för dig. Vet att du kan sparka den där skitsjukdommen i arslet du med. Stay Strong! Du får maila mig om du vill prata eller har mer frågor vet du - skickar tusen miljoner styrkekramar!  ♥ 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas